05.07

VAKANTIELIEF OF LEVENSPARTNER?

HeadCount

Summer 2018. De Standaard kopt ‘Studie lijdt onder job’. Uit een recente studie blijkt dat studenten meer dan ooit werken en studeren combineren. En dat gaat ten koste van de resultaten. Het jonge geweld heeft een dikke tweede zit, maar verkiest deze zomer massaal opdienen aan zee boven in de boeken zitten.

VAMOS A LA PLAYA!

Dit nieuws past in de trend naar meer flexibel leven en werken. Young talents willen niet studeren of werken, ze willen studeren én werken én feesten én chillen. Thuis en in verre oorden. De attitude en skills die ze in real life aanleren, zijn minstens zo belangrijk als de competenties die bij het diploma horen.
Mogen we even een stoute vergelijking maken? De vakantieliefdes leren ons evenveel als de liefde van ons leven. De hippe generaties Y en Z willen van alles proeven. Een vaste job en een vaste relatie? Dat kan morgen nog. Vandaag willen we experimenteren, proberen en combineren.


LIVIN’ LA VIDA LOCA

Je ziet dat fenomeen ook als je naar nieuwe carrières kijkt. De talenten van vandaag kiezen niet meteen voor de liefde van hun leven. Ze flirten met zeer diverse jobs, op basis van uiteenlopende interesses en passies. De jonge marketeer werkt ’s middags een strategie uit en runt ’s avonds zijn eigen pop-up zomerbar. De verkoopster helpt overdag dames in haar boetiek en draait ’s nachts liquid funk in een club. Centraal staat dit: de jobcombinatie moet blijvend uitdagen, verleiden en inspireren. Want ze beseffen maar al te goed: een mens brengt meer tijd door op het werk dan in de zetel naast de geliefde.
 

Ben jij ook op zoek naar zo’n uitdagende job (lees: the love of your life). Heb jij een ondernemende attitude en flexibele mindset? Let’s talk this summer!